
"Appels plukken is iets wat bijna iedereen kan. Vele appels gaan echter verloren voor de oogst omdat ze niet worden geplukt. Enkele jaren geleden zag ik dat er een techniek bestond om appels te bewaren door ze te persen tot sap. Toen vonden we een fruitperser uit Zevergem bereid om naar Bornem te komen om onze appels te persen tot appelsap. Dat gebeurt allemaal ter plaatse op het Cardijnplein want de appels gaan meteen na het pasteuriseren in een vacuum vat van 5 liter en het fruitsap blijft 2 jaar perfect houdbaar."
Het is ondertussen de vijfde editie van het appelpersen in Bornem en vandaag zal 10 ton fruit worden verwerkt tot 8000 liter appelsap. Op 7 oktober is er een tweede plukdag voorzien voor de wat latere appelsoorten.
Speciaal dit jaar is de oogst van het Ateljeeke, een jeugdbeweging uit Wintam. Zij zullen 500 kg appelen plukken en persen om te verkopen aan vrienden en sympathisanten. Dit om hun jeugdlokaal te financieren dat wordt verbouwd.
Meer info:
Tom Van Bel
0497 25 21 10
Reacties
Aanmelden via
Facebook Twitter