Actueel

Interview Tom Van Bel op RTV
Ter Dilft is het eerste groene cultuurcentrum in Vlaanderen

 

Eindelijk is het zover. We openen dit weekend het eerste groene culturele centrum van Vlaanderen. Zonder overdrijven.

5 jaar hebben we gezwoegd en gezweet om het nieuwe culturele centrum een voorbeeld te maken van energiezuinig bouwen in Vlaanderen.

Dat mag, nee moet ook in de culturele sector.

...

Op vraag van de vele hondenliefhebbers was het gemeentebestuur al langer op zoek naar een geschikte locatie om als hondenweide te gebruiken. Een hondenweide is een afgebakende groenzone waar honden, onder het waakzame oog van hun baasjes, in alle veiligheid kunnen rondlopen, spelen en ravotten zonder anderen te hinderen. Er wordt een picknickbank voorzien zodat de baasjes steeds...

In het kader van het burgemeestersconvenant voert de gemeente Bornem momenteel grootse renovatiewerken uit in het zwembad.in Breeven.

De volledige groep die het zwembad verlucht wordt vervangen door een nieuwe ,heel performante installatie. ( zie rubriek 4214 in studie essa )

Die moet er voor zorgen dat de ‘vuile’ warme lucht afkomstig van de verdamping uit het...

https://www.hln.be/regio/bornem/-doe-iets-met-toerisme-en-natuur~a10a8381

 

  Een natuurpark van 500 ha aan de Oude Schelde

Vandaag staat slechts één belangrijk agendapunt op de gemeenteraad van Bornem. De samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeente en het domein van de graaf van Bornem.

Groen Bornem heeft kennis genomen van de plannen van het Domein van Bornem om de volgende jaren het kasteel en omliggende terreinen op te waarderen. Maar we willen...

Op de laatste gemeenteraad van 2017 vroeg onze voorzitter, Nicole Van Praet, het woord voor volgende eindejaarsboodschap:

 

Geachte voorzitter, waarde collega's en toehoorderes in de zaal,

Vandaag zijn we hier met z'n allen om de laatste gemeenteraad van het jaar 2017 bij te wonen. Een gemeenteraad is voor mij persoonlijk een heel belangrijk gebeuren waar wij, de...

Er werden een recordaantal biologische bloembollen geplant in heel Bornem. Het gaat om een plantactie van bijna 150.000 bloembollen die op openbare plaatsen in het voorjaar van 2018 overal verspreid in Bornem zullen bloeien.

Een kleurrijke buurt zorgt voor een gezellige buurt. En nu maar wachten totdat de bollen uitkomen ...

Leve de lente!

Het stukje bos dat vorig jaar in Wintam door de gemeente Bornem (zonder vergunning) gekapt werd om een nieuw voetbalveld aan te leggen werd heraangeplant.

De 25 verdwenen populieren worden nu vervangen door een 500-tal inheemse loofboompjes.

Een wonderbaarlijke vermenigvuldiging dus. En wel door een mix van boomsoorten die de diversiteit ten goede komen.

...

Noteer alvast 21 januari in je agenda. Dan gaat de nieuwjaarsreceptie door in het GC De Nestel in Sint Amands.
Voor meer info, zie uitnodiging hieronder (pdf-document)

Groen is tevreden met de beslissing van de provinciale deputatie. Lees hieronder de artikels uit de Standaard en HLN van 10/11/2017:

BORNEM

Geen appartementen aan Mannenwiel

De provincie heeft de vergunning van de gemeente verworpen voor de bouw van drie appartementsblokken op de Temsesteenweg in Bornem...

Pagina's