Bornem opent volkstuintjes Molenveld

27 April 2016

Bornem opent volkstuintjes Molenveld

  Onder de naam "Bioploeg Molenveld" creëerde gemeente Bornem ruimte voor volkstuintjes. Hiervoor hebben we een perceel tuingrond van 2.200 m² klaargemaakt ter hoogte van de Pedro Colomalaan en Molenveldweg. Dit wordt op zaterdag 30 april officieel geopend in aanwezigheid van meter Sabine Hagedoren en peter Wim Lybaert, televisiemaker en bekend van verschillende moestuinprogramma's. Het terrein telt 20 tuintjes. Ervaren en minder ervaren, maar vooral enthousiaste tuinders kunnen er samentuinen. Elk perceeltje van ongeveer 50 m² wordt individueel bewerkt maar we hebben wel gemeenschappelijke delen voorzien zoals een berghok, waterput, gemeenschappelijk materiaal zoals kruiwagen en woelvork, composteerbakken voor moestuingebruik.

Ontmoetingen gebeuren op het veld of rond de grote picknicktafel. Drie keer per jaar organiseren we een lesmoment, waarbij de tuinders hun kennis over het ecologisch tuinieren kunnen vergroten.  

Twee van de perceeltjes worden niet verhuurd aan individuele tuinders, maar maken deel uit van de werking van het Sociaal Huis. Eén ervan wordt aangeboden aan de LOI-ers, de vluchtelingen die opgevangen worden in het Lokaal Opvanginitiatief. Ze kunnen gezamenlijk, met behulp van vrijwilligers aan de slag. Op het andere tuintje planten de vrijwilligers van de Betere Eetbox aardappelen, ajuin... De opbrengst hiervan gaat naar de voedselpakketten.
De deelnemers ondertekenden allen een huurovereenkomst en betalen 25 euro huurgeld per jaar.
 

Weervrouw Sabine Hagedoren heeft alvast goed weer beloofd!
 

Meer informatie in het Sociaal Huis, op het nummer 03 890 60 70 of mail naar [email protected]