Gevaarlijke verkeerspunten voor jonge fietsers in Bornem

18 September 2013

Gevaarlijke verkeerspunten voor jonge fietsers in Bornem

Groene actie rond gevaarlijke verkeerspunten voor jonge fietsers in Bornem De dramatische fietsongelukken in Vlaanderen begin september tonen eens te meer aan dat er dringend werk moet gemaakt worden van een meer veilige verkeersomgeving voor kinderen en jongeren: te voet of op de fiets reageren zij immers niet zoals volwassenen!Ook zijn ze minder zichtbaar in het verkeer en dus meer kwetsbaar. In het kader van de week van de mobiliteit en naar aanleiding van het nieuwe schooljaar, heeft Groen Bornem dan ook een meldlijst opgesteld van een aantal gevaarlijke verkeerspunten in Bornem-centrum op de weg naar school met de fiets, maar ook te voet. Daarvoor hebben we een parcours uitgestippeld dat we in juli zelf al fietsend getest hebben.

Van de door ons aangekaarte gevaarlijke punten, hebben we gekozen om 10 knelpunten op de voorgrond te brengen door middel van originele borden die we er uithangen en een ludieke sensibiliseringsactie op woensdag 18 september 2013. We fietsen dan met een paar gezinnen langs deze 10 punten die via opvallende borden zullen worden aangeduid. Deze borden nodigen tevens alle weggebruikers uit om op een speciale facebookpagina hun mening te uiten (https://www.facebook.com/knelpuntenbornem).

We nodigen alvast alle pers uit op woensdag 18 september om 14u om met Groen Bornem mee te fietsen langs deze knelpunten. Vertrek aan het Landhuis, Kard. Cardijnplein, Bornem.

Voor meer info kan u steeds terecht bij de communicatieverantwoordelijke van Groen Bornem: Muriel Van den Abbeele, 0474/23.85.86 of [email protected]