Persbericht: beëdiging eerste groene schepen in Bornem

02 Januari 2013

Persbericht: beëdiging eerste groene schepen in Bornem

Historisch: voor het eerst Groene schepen in Bornem Woensdag 2 januari wordt een historische dag voor Bornem. Na bijna 40 jaar uitsluitend in handen te zijn geweest van de CD&V en de voormalige CVP, krijgt het gemeenstebestuur van Bornem er vandaag een andere politieke kleur bij: Groen! Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2012 behaalde de CD&V immers 13 zetels op 27, waardoor de grootste partij van Bornem op zoek moest naar een coalitiepartner. Groen, van zijn kant, won een extra zetel. Daarmee telt het voortaan 2 vertegenwoordigers in de gemeenteraad. Vrij snel beslisten de CD&V en Groen om Bornem samen te besturen tijdens de komende zes jaar.Lijsttrekker Tom Van Bel, energiespecialist van beroep, zal vanavond de eed afleggen als eerste Groene schepen van Bornem. Hij zal instaan voor het woon-, energie-, buurt-, milieu- en groenbeleid in Bornem. Verder zetelt ook Nicole Van Praet, voorzitster van Groen Bornem, oud-gemeenteraadslid in Niel en voormalig vakbondsafgevaardige, in de Bornemse gemeenteraad. Frank Peeters, opvoeder in Huize De Steiger, zal het OCMW-mandaat van Groen voor zich nemen.

Na de eedaflegging om 20u in het Landhuis van Bornem (Boomstraat 1 te Bornem) nodigt Groen Bornem pers en sympathisanten uit in café Belle-Vue (Boomstraat 10, recht tegenover het Landhuis) voor een natje en een droogje met mogelijkheid tot interview.

Voor meer info:

Muriel Van den Abbeele, persverantwoordelijke Groen Bornem: 0474/23.85.86 of Tom Van Bel, Bornemse schepen Groen: 0497/25.21.10