Snelweg N16: een vette hondenkluif

24 Januari 2012

Snelweg N16: een vette hondenkluif

Het thema van de maand januari is onmiskenbaar dat van de hond, want niet ver van de huidige locatie van de hondenclub verrijst binnen afzienbare tijd een gigantische hondenkluif op de N16. De primeur van de voorstelling van deze hondenkluif, eigenlijk het toekomstige verkeersknooppunt aan de Lodderstraat, was weggelegd voor de leden van de Kmo-vereniging van Bornem. Bedrijfsvoertuigen zullen wellicht een belangrijke gebruiker zijn van het knooppunt, maar ook de bewoners van de gemeente kunnen maar beter op de hoogte worden gebracht.Persoonlijk vind ik het dus getuigen van slechte communicatie als de eigen raadsleden niet meteen op de hoogte worden gebracht van deze plannen. Iedereen wil nu snel duidelijkheid om de talrijke vragen van mensen in de verschillende deelgemeenten te beantwoorden.

Blijkbaar denkt het bestuur van de gemeente daar anders over.

Een vette hondenkluif, daar zullen we dus nog wel enige tijd over praten, maar de vraag is vooral of de gemeente Bornem over de plannen ooit enig zeggenschap zal hebben, want het is nu al duidelijk dat voor wat de uitvoering van de plannen het Vlaamse Gewest niet van plan is om veel discussie te dulden. Misschien is het maar beter om niet al te veel ambities te koesteren op dat vlak. 

Inhoud omtrent de hondenkluif:

Maar een ding is wel duidelijk: vanuit het gezichtspunt van de inwoners van Hingene, Wintam en Eikevliet ziet het er niet goed uit wat de mogelijkheden betreft om nog in Bornem te raken met de wagen zonder veel nutteloze kilometers langs parallelwegen af te leggen. Dan maar met de fiets zeker ?

PS: de bijgevoegde planne zijn nog voorlopige plannen en voor wijzigingen vatbaar!

Groen! Bornem