Winterlente 2013

31 Maart 2013

Winterlente 2013

  Beste fietser,In navolging van de succesvolle edities van 2008 en 2011, lanceert Het Nieuwsblad ook dit jaar een nieuw Fietspadenrapport. We roepen alle fietsers op om vanaf maart op

www.nieuwsblad.be/fietspaden de fietspaden in hun gemeente te evalueren.

Hoe is het gesteld met de kwaliteit en de veiligheid van de fietspaden in je gemeente? Is de kortste route ook de aangenaamste? Of moet je nog steeds omwegen rijden om dat gevaarlijke kruispunt of die hobbelige kasseien te mijden? Zet je de kinderen met een gerust hart op de fiets? Zijn de fietspaden breed genoeg en duidelijk gemarkeerd? Razen de auto's niet te dicht en te snel voorbij?

Wat vind je zelf als fietser? Surf naar www.nieuwsblad.be/fietspaden en selecteer een fietspad in je gemeente.

Geef het fietspad een score, markeer de juiste categorieën en geef wat extra uitleg. Je kan ook een overzicht van alle ingezonden fietspaden in je gemeente bekijken en zelf je score of evaluatie toevoegen. Ook positieve evaluaties zijn meer dan welkom, want Het Nieuwsblad zal naast de slechtste ook de beste fietpaden van Vlaanderen in de kijker zetten. De resultaten van het Fietspadenrapport worden in mei gepresenteerd in Het Nieuwsblad.

Hartelijk bedankt,

Het Fietsersbondteam

OPGELET! Dit bericht publiceren we uit sympathie met de Fietsersbond. Maar de Fietsersbond is een neutrale organisatie en werkt onafhankelijk van Groen.