Zal Bornem binnen 5 jaar veiliger zijn voor fietsers?

17 December 2013

Zal Bornem binnen 5 jaar veiliger zijn voor fietsers?

Mobiliteit is en blijft een prioriteit waarvoor wij bij Groen blijven gaan: een vlotte en veilige mobiliteit, zowel voor jong als voor oud. De week van de mobiliteit mochten we dan ook niet zomaar laten voorbijgaan. Naar aanleiding van het nieuwe schooljaar en van de dramatische ongelukken die zich in Vlaanderen hebben voorgedaan begin september, hebben we dan ook de aandacht willen richten op tien gevaarlijke verkeerspunten in Bornem-centrum voor fietsers en voetgangers op weg naar school. Daarnaast nodigen we ook u uit om uw mening te geven over deze knelpunten via .facebook.com/knelpuntenbornem

Onze coalitiepartner had eveneens oor voor onze bezorgdheden. Samen zullen we er dan ook voor ijveren om in de komende vijf jaar deze onveilige situaties te verbeteren. Vanuit het schepencollege zal onze groene schepen Tom Van Bel dit dan ook actief blijven verdedigen. Wedden dat Bornem er binnen vijf jaar wat veiliger zal uitzien voor fietsers? En hopelijk kunnen we zo meer ouders overtuigen om hun kinderen vaker de fiets te laten nemen.

Voor wie wat minder goed te been is, willen we ook de problematiek van de Belbus aanpakken. Zowel de afgelegde route, de frequentie van de bussen als de bereikbaarheid van de belcentrale laat immers te wensen over. Groen Bornem wil er mee voor zorgen dat zowel inwoners van de deelgemeenten als van het centrum zich vlotter binnen Bornem kunnen verplaatsen: om naar de dokter te gaan, om te shoppen op de markt of in de Boomstraat, om familie en vrienden te bezoeken, om te genieten van het aanbod van het cultuurcentrum, enzovoort. Om de Bornemse buurten beter te ontsluiten willen wij dan ook, samen met onze coalitiepartner, het idee van een buurtbus bestuderen, naar het voorbeeld van Brasschaat.

Een vlottere verbinding met het openbaar vervoer tussen Bornem en de omliggende gemeenten vinden wij evenzeer belangrijk. Hierbij betuigen we nogmaals onze steun aan het project "Haal DE LIJN over de Brug". In een recente actie die vertrok van het Bornemse bedrijf Schulman Plastic, toonde de actiegoep aan dat een potentiële werknemer uit Kruibeke er meer dan een uur over doet om met het openbaar vervoer op zijn werk te geraken... gelegen op slechts twaalf kilometer. Groen Bornem zal zich blijven engageren opdat een oplossing hiervoor zou worden gevonden. Zo ondersteunen we tevens de lokale economie. Niet enkel de bedrijfswereld is vragende partij van een betere busverbinding tussen Bornem en Temse, ook voor het Sint-Jozefziekenhuis is de huidige situatie schrijnend. De ombudsman sprak zelfs van menselijke drama's. Man of vrouw kunnen soms lange tijd niet op bezoek bij hun partner wanneer die gehospitaliseerd is in de campus Willebroek.

De Lijn blijft goochelen met verkeerde en verouderde cijfers. Dit moet stoppen!

De volledige persconferentie kan je bekijken op haal-delijn-over-debrug.blogspot.be.