Beschermkledij PWA'ers: een succes

24 Juni 2015

Beschermkledij PWA'ers: een succes

Tijdens de algemene vergadering van het PWA (Plaatselijk Wergelegenheidsagentschap) werd een evaluatie gehouden over het vorig jaar in voege getreden systeem van werkkledij.  kunnenhier

?We  over een succes spreken.

 

De PWA-medewerkers zijn werklozen die niet verplicht zijn om in het PWA te werken. Ze zijn ook niet verplicht om cursussen te volgen. Wat betreft de verzekering zijn ze ook niet verplicht om bepaalde werkkledij te dragen. Toch heeft het PWA-Bornem, waarin GroenBornem ook zetelt, er voor gekozen om bepaalde PWA-medewerkers te stimuleren om cursussen te volgen die nuttig kunnen zijn voor het terug vinden van een job. Als aanmoediging voor het volgen van deze cursussen kunnen zij een bon krijgen om werkkledij aan te schaffen.

Hoe gaat dit in zijn werk?

De pwa'ers van groendienst en/of klusjesmannen krijgen als ze 2x per jaar een cursus of opleiding volgen een bon voor werkschoenen, een werkbroek en werkhandschoenen die om de 2 jaar kan worden verkregen. Deze kan worden omgeruild in een vooraf vastgestelde winkel in Bornem .

De voorwaarden om dit te bekomen zijn:

  • 2x per jaar cursus/opleiding volgen: bon voor schoenen en broek;
  • het volgende jaar ook 2x opleiding volgen: ze krijgen niets maar dit wordt genoteerd;
  • het jaar daarop ook terug 2x opleiding volgen: terug recht op een bon voor schoenen en werkbroek.

??De eerste reacties van de PWA'ers zijn lovend. Dit niet alleen omdat ze iets krijgen, maar vooral omdat er naar hun problemen geluisterd wordt en dat hun werk geapprecieerd wordt.

Een kleine, maar een fijne actie!