De week van de mobiliteit krijgt in Bornem een staartje met het "vrijersweekend"

19 September 2015

Hoewel de week van de mobiliteit op 26 september al een weekje achter ons ligt, wil de gemeente Bornem toch ook een duit in het zakje doen met het "vrijersweekend". Dit staat voor: Voortaan Reist Iedereen Juister, Energiebewust en Respectvol Samen. We nodigen u dan ook graag uit op deze activiteiten rond mobiliteit in Bornem. Het thema mobiliteit staat niet voor niets hoog op de agenda van Groen Bornem (hoewel het niet onze gemeentelijke bevoegdheid is). Wat staat er zoal op het programma?

Op 26 september, tijdens de dag van de klant, worden een 10-tal parkeerplaatsen omgetoverd tot een beachparking, dansparking, speelparking, schminkparking? en kan je elektrische fietsen testen, op gekke fietsen rijden, je fiets laten graveren en misschien wel je fiets aanbieden op de tweedehandsbeurs.

Op 27 september wordt parking-day verdergezet en wordt de Boomstraat omgetoverd tot de grootste picknicktafel uit de Bornemse geschiedenis (van 12 tot 17 uur). Tiens? Picknick? Waar hebben we dat nog gehoord?
Ben je geïnteresseerd in autodelen? Kom dan ook langs het autodeelsalon. Of wil je meer weten over trage wegen in Bornem, het verkeersplatform ProMobiel Klein-Brabant/Vaartland (burgerplatform rond duurzame mobiliteit), de Fietsersbond, Pasar, enz. dan mag je deze afspraak niet missen!

Meer informatie over dit vrijersweekend vind je op http://www.bornem.be/nieuwsdetail/477/europese-week-van-de-mobiliteit.

Wij zullen er alvast bij zijn! Jij ook?

Tot dan,
het Groen-Bornemteam