Groen! Bornem trekt vol vertrouwen naar de kiezer in 2012

12 December 2011

Groen! Bornem trekt vol vertrouwen naar de kiezer in 2012

Op de ledenvergadering van zondag 11 december nam Groen! Bornem belangrijke beslissingen richting gemeenteraadsverkiezingen 2012:  Groen!-Bornem trekt met een eigen lijst naar de kiezer.Het gaat om een open, groen en sociaal project. Groen! mikt hiermee op alle kiezers die streven naar een ander en beter Bornem, met aandacht voor alle inwoners, ongeacht hun overtuiging.

Groen! kreeg enkele weken geleden een voorstel van sp.a voor kartelvorming, maar gaat daar niet op in.  Tom Van Bel, gemeenteraadslid voor Groen!. " Er staat bij ons een ploeg klaar die vertrouwen heeft in het eigen, onafhankelijke project. We gaan hier volop voor, ondanks een aanbod van de sp.a voor kartelvorming. Na de belangrijke verkiezingen van 2012 zal  Bornem wellicht voor het eerst een echte democratie worden met meer dan 1 partij aan het roer. Het tijdperk Van Eetvelt is definitief voorbij en de kandidaat-opvolgers vechten een robbertje onder elkaar uit om zo veel mogelijk stemmen achter hun naam te halen. Dit levert geen fraaie beelden op. Het is niet onze stijl van aan politiek doen."

De lijst zal getrokken worden door uittredend raadslid Tom Van Bel. Op de tweede plaats komt kersvers voorzitter van Groen! Bornem, Nicole Van Praet. Zij stelt het zo: " We zijn trots op Toms werk in de gemeenteraad. We willen zijn ervaring na 2012 ten volle laten renderen. Ik stel me hier vol vertrouwen achter. We mikken resoluut op een groeiscenario waarin meer dan één groen raadslid een rol binnen het bestuur van de gemeente zal spelen."

Groen! Bornem werkt momenteel  aan de opbouw van het programma voor de verkiezingen. De krachtlijnen zijn al duidelijk. Maar iedereen is welkom op 27 december op de partijdag waar het programma wordt samengesteld met volgende speerpunten :

  • Een duidelijk cultuurbeleid
  • Een consequent energiebeleid,
  • De herwaardering van de deelgemeenten
  • Een ruimtelijk structuurplan met ruimte voor inwoners, bedrijven en groen
  • De mobiliteit waarbij de N 16 niet mag zorgen voor een splitsing van Bornem

  "We willen de inwoners van Bornem overtuigen dat het ook anders kan. Het huidige CD&V-bestuur ligt op apengapen. Dat kan je al zien aan de manier waarop over de begroting van 2012 wordt gediscussieerd. Er is onenigheid over enkele belangrijke investeringen zoals de ruiterhal en het cc van Bornem. Wij zijn een positief alternatief." verduidelijken Tom en Nicole. Waarover later meer?

 

Meer info:

Tom Van Bel, gemeenteraadslid ? GSM: 0497 25 21 10

Nicole Van Praet, voorzitter: - GSM: 0471 88 81 84

Alle nieuws en activiteiten vind je op  www.groenbornem.be