Waarheid, durven of doen?

06 Maart 2016

als je eens in je buurt rondkijkt, dan is het een waarheid als een koe dat er vaak veel te veel zwerfvuil rondslingert. als je eerlijk bent, moet je durven toegeven dat we allemaal al wel eens onnodig veel (verpakkings-)afval kopen. soms helpt het wel eens dat we een opruimactie - noem het lenteschoonmaak - houden.

Waarheid:
Durven:
Doen:

Let's do it Belgium en Natuurpunt Klein-Brabant houden op zaterdag 19 maart een grote lenteschoonmaak van de Scheldedijken in Bornem. Plaats van afspraak is de veerdienst Wintam-Rupelmonde (de Groenendijk) van 09u30 tot 12u. Om 13u tot 15u wordt de opruimactie nog eens herhaald aan de aanlegsteiger Embarcadère (einde Vitsdam) in het Buitenland. Van 15u tot 16u wordt aansluitend het drijfvuilkunstwerk 'Scaldia' van Cis Peeters ingehuldigd. Alle helpende handen zijn welkom. Drankje voor de deelnemers en werkhandschoenen worden voorzien.
Info: Paul Segers, gsm 0476 91 61 28 - [email protected]
 

Groen Bornem steunt deze actie natuurlijk heel graag. Vandaar deze oproep om mee te komen helpen. En breng gerust je kinderen mee, want JNM Klein-Brabant zal in de voormiddag ook helpen. Dit is een uitgelezen moment voor je kind om kennis te maken met de jongerenafdeling van Natuurpunt! (Een beetje reclame voor de milieu-geëngageerde jeugd kan geen kwaad)